TIPS om een energiedip na de maaltijd te voorkomen!

Om te zorgen dat je energielevel gedurende de dag stabiel is, wil je ook dat de bloedglucose in balans blijft.

Een energiedip heeft in de meeste gevallen te maken met de bloedglucose. Om ons goed te blijven voelen is het belangrijk dat deze in balans blijft en pieken & dalen worden voorkomen. 

Hoe doe je dat?

1. Combineer macronutriënten. Maak bij iedere (hoofd)maaltijd gebruik van de combinatie koolhydraten, vetten & eiwitten 

2. Eet om de 3-4 uur zodat de bloedsuikerspiegel in balans blijft 

3. Beperk de inname van geraffineerde suikers 

4. Zorg voor voldoende mineralen zoals magnesium, kalium en natrium

5. Beperk stressfactoren

Meer uitleg hierover? Luister HIER aflevering 22 seizoen 2 van mijn Connect & Grow Podcast!

Ook te beluisteren op o.a. Apple Podcast & Spotify!

SUCCES en laat het mij weten als je verschil bent gaan merken met deze tips!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.